به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، در شماره ۳۴۰ روزنامه «صبح نو»، گزارشی از سایتهای شرطبندی به چاپ رسید. در این گزارش به تشریح دقیق سازوکار این سایتها و اقبال عمومی که درباره این سایتها به وجود آمده، پرداختهشده است. در گزارش «زندگیهایی که به کرنروپنالتی بندند» نویسنده به تشریح مشکلاتی که ممکن است برای یک شرکتکننده پیش بیاید، پرداخته است. در این گزارش جامع اما، جای پاسخ مسوولان این حوزه خالی مانده بود. در ادامه، «صبح نو» با سرهنگ علی خلیلی، معاونت اجتماعی پلیس فتا، درباره این سایتها گفتوگو کرده است.
این سایتها چه تهدیداتی را میتوانند متوجه مردم کنند؟
ما با هجوم مجرمان سایبری برای کسب درآمد نامشروع از این مناسبات رو به رو هستیم. شروع بازیهای لیگ داخلی و جهانی، بهانهای است که خلافکاران و سارقان سایبری با استفاده از علاقهمندی کاربران، آنها را بهوسیله هرزنامهها، ویروسها، لینکهای آلوده و بدافزارها مورد آماج حملات خود قرار دهند. باید دقت داشت که تنوع کلاهبرداریهای مرتبط با این مناسبتها بسیار زیادند. برای نمونه، برخی وبسایتها برای پخش تصاویر و فیلمهای آنلاین از کاربر درخواست پول میکنند. در همین زمان که کاربر قصد دارد تا با پرداخت پول از طرق مختلف مانند پیپال، مونی بوکرز، کارتهای اعتباری و غیره پول را پرداخت کند، اطلاعات حساب و کارتبانکی وی به سرقت برده میشود. تعداد زیادی از وبسایتهای تقلبی و جعلی که حاوی نرمافزارهای مخرب هستند تحت عناوین این بازیها فعال خواهند شد. تهدید هکرها به حملات سایبری در طول انجام اینگونه مسابقات، به سایتهای مرتبط و سایت شرکتهای حامی بازیها به وجود میآید و نیز ایمیلهای فیشینگ از دیگر روشهایی است که سارقان سایبری بهوسیله آنها سعی در سرقت اطلاعات کاربران دارند. حتی بعضاً دیدهشده که افزایش هک و سرقت اطلاعات علاقهمندان حاضر در بازیها از طریق وایفای رایگان هم به وجود آمده است.
شگردهای این سایتها برای اغوا و جذب مخاطب چیست؟
راهاندازی سایتهای پیشبینی نتایج مسابقات ورزشی مدتی است در فضای مجازی افزایش داشته و طراحان این سایتها با سود بردن از جذابیتهای موجود و حساسکردن رقابتی که بین کاربران به وجود میآید، با استقبال مردمی مواجه شدهاند. فعالیت اینگونه سایتها در رقابتهای مهم ورزشی مثل جامجهانی، رقابتهای بینقارهای و المپیک، به اوج خود میرسد. این سایتها سعی دارند با استفاده از تبلیغات جذاب و اغواکننده کاربران را به پیشبینی نتایج مسابقات مختلف ترغیب کنند. نکتهای که در این بخش قابلتأمل است، تعداد شکایتهایی است که به پلیس رسیده. برخی از این سایتها ابتدا برای عضویت کاربران، درخواست واریز مبلغی قابلتوجه میکنند و در ادامه به آنها اجازه پیشبینی نتایج را میدهند. این سایتها برای جذب مشتری و جلوگیری از شک کاربران به روند فعالیت خود، افرادی را بهعنوان برنده اعلام میکنند. در اکثر موارد، مدیران سایتها با اسامی جعلی یا دوستان و آشنایان آنها هستند. بعضی از این سایتها با شناسایی قربانیان، ابتدا به پرداخت جایزههای کوچک با مبالغ کم اقدام و کاربران را ترغیب به سرمایهگذاری بیشتر میکنند. هنگامیکه اعتماد کامل قربانی مبنی بر فعالیت سالم سایت جلب شد و به سرمایهگذاری با مبالغ کلان اقدام کرد سایت مذکور کلیه سرمایه وی را بلوکه و از این به بعد پاسخی به تعاملات و پیامهای کاربران و قربانیان نمیدهد. در مواردی حتی در صورت برنده شدن هم ممکن است هیچ پولی به افراد برنده تعلق نگیرد. بهجز همه اینها طراحی سایتهای فیشینگ یکی دیگر از راههای رایج برای سرقت اطلاعات بانکی افراد است و این احتمال نیز وجود دارد که سایتهای جعلی مشکوک به فیشینگ، با ایجاد درگاههای پرداخت آنلاین جعلی به سرقت اطلاعات مهم و بانکی کاربران اقدام کرده و در گام بعدی برداشت غیرمجاز از حساب بانکی قربانی صورت پذیرد.
شما به شهروندانی که مخاطب این نوع از سایتها هستند، چه توصیهای میکنید؟
توصیه ما به مردم این است که فریب تبلیغات دروغین و فریبنده اینترنتی برخی از افراد را نخورند. این تبلیغات اغواکننده بیشتر در جهت ترغیب کاربران به انجام درخواست آنهاست. مراقب سایتهای مشکوک به فیشینگ باشید و حتیالامکان خود نشانی سایت موردنظر را در آدرس بار وارد و از کپی کردن یا رفتن به لینکهایی که در سایتهای مختلف ارائهشده خودداری کنید. فریب نرمافزارهای تبلیغاتی مبنی بر پخش زنده مسابقات المپیک را نخورید. اینگونه سایتها امکان آلوده بودن به بدافزار را دارند. هرگونه اطلاعرسانی در این زمینه از طریق منابع رسمی مسابقات صورت میپذیرد.
* صبح نو
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی
انتهای پیام/